وظایف وکیل امور ثبتی چیست؟

قبول انجام امور ثبتی شما در موسسه حقوقی صلح میزان

  • وکیل امور ثبتی چه کسی است؟
  • امور ثبتی شامل چه مواردی می شود؟
  • انواع دعاوی ثبتی که برای حل آنها به وکیل امور ثبتی نیاز داریم

تمام مسائلی که به فرآیند و عملیات ثبت سند مربوط می‌شوند، در زمره امور ثبتی قرار می‌گیرند. متولی قانونی امور ثبتی در کشور، سازمان ثبت و اسناد کشور است. این سازمان، دفاتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق را در بر می‌گیرد. به سندی که در دفاتر اسناد رسمی ثبت می‌شود،‌ سند رسمی می‌گویند. این سند، لازم الاجرا و دارای اعتبار است و طرفین و شخص ثالث می‌توانند به آن اعتراض کنند. برای موفقیت در این مسیر شما به یک وکیل امور ثبتی نیاز خواهید داشت.

سند رسمی چیست؟

یکی از مهترین دلایل برای اثبات یک دعوای حقوقی یا کیفری، سند است. طبق قانون، سند عادی و سند رسمی را می‌توان از انواع سند دانست. هریک از این سندها شرایط خاص خود را دارد و بار اثبات آنها نیز با یکدیگر متفاوت است.

این مطلب که یک سند عادی است یا رسمی، در قانون آیین دادرسی مدنی موضوع بسیار مهمی است و در ادله اثبات دعوا نقش مهمی دارد. «هر سندی که با رعایت مقررات قانونی، در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی و توسط ماموران رسمی دارای صلاحیت تنظیم شده باشد، سند رسمی به حساب می‌آید.

وکیل امور ثبتی چه کسی است؟

وکیل ثبتی شخصی است که با آیین‌نامه‌ها و قوانین ثبتی و حقوقی کشور آشنایی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی،‌ این وکیل را برای انجام امور ثبتی خود انتخاب کنید. راه دیگر این است که به یک وکیل دادگستری که دارای پروانه وکالت است، صرفا در زمینه انجام امور ثبتی در دفاتر اسناد رسمی، وکالت دهید. وکیل شما،‌ اختلالات ثبتی و مشکلات مربوط به اجرای مطالباتی مثل مهریه و چک را پیگیری می‌کند.

وظیفه وکیل ثبتی، تنظیم سند (مثل تنظیم سند رسمی ملک) و تسهیل معاملاتی است که در زمینه اسناد رسمی انجام می‌شود. وکیل ثبتی در زمینه های مختلف به افراد مشاوره می دهد. علاوه بر این، وکیل ثبتی در زمینه ثبت شرکت‌ها، ثبت برند و علائم تجاری نیز دادخواست و پرونده تنظیم می‌کند.

امور ثبتی

بیشتر بخوانید : وکیل مهاجرت کیست و چه وظایفی دارد؟

امور ثبتی شامل چه مواردی می شود؟

امور و دعاوی ثبتی از جمله مسائلی هستند که برای رسیدگی به آنها به وکیل امور ثبتی نیاز داریم. در ابتدا به امور ثبتی می‌پردازیم:

ابطال سند:

ممکن است که شخصی با دلایل مختلف، برای ابطال یک سند رسمی اقدام کند. مثلا سند به گونه‌ای تنظیم شده است که معامله ثبت‌شده فاقد یکی از شرایط اساسی است و یا ادعای تردید و انکار در مورد عادی و جعلی بودن سند، در دادگاه ثابت شده است.

اعتراض به ثبت:

در این دعوا فرد به تقاضای ثبت فرد دیگر اعتراض می‌کند و طبق قانون می‌تواند در مدت زمانی محدود اقدام کند.

اعتراض به عملیات ثبتی:

همچنین ممکن است شخصی به عملیات مقدماتی یک ثبت که در اداره ثبت انجام شده است،‌ اعتراض داشته باشد. به کلیه عملیات و اقداماتی که قبل از ثبت ملک در اداره ثبت انجام و منتهی به صدور سند مالکیت می‌شود، عملیات مقدماتی ثبت می‌گویند. ممکن است در این زمینه اعتراض‌هایی صورت گیرد و در ادامه عملیات ثبتی و صدور سند مالکیت خلل وارد کند. تفکیک ملک و تحدید حدود، از انواع عملیات مقدماتی ثبت به حساب می‌آید.

اعتراض به تصمیم واحد ثبتی در خصوص افراز:

در اصطلاح قضایی و ثبتی، به جداکردن سهم مشاع شریک یا شرکاء، افراز می‌گویند. به عبارت دیگر در افراز، مال غیرمنقول بین شرکاء، با توجه به سهمی که هریک از آنها دارند، تقسیم می‎شود. اگر واحد ثبتی تقسیم و افراز را قبول نکند، ‌شرکا می‌توانند در دادگاه محل وقوع ملک، اعتراض خود را مطرح کنند. اما به منظور رعایت برخی مقررات و حقوق اقشار خاص، این صلاحیت به طور کامل از محاکم سلب نشده است و محاکم در سه مورد، برای انجام افراز مجاز می‌باشند. مورد اول اینکه شرکا طی مهلت قانونی می‌توانند در دادگاه عمومی نسبت به تصمیم واحد ثبتی اعتراض کنند. دومین مورد برای زمانی است جریان ثبتی یک ملک به اتمام نرسیده باشد. مورد آخر به تقسیم ملک بین شرکای مشاعی محجوری مربوط می‌شود که دادگاه در این زمینه اقدام خواهد کرد. وکیل امور ثبتی در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

اعتراض به تحدید حدود:

از تعیین حدود ملک یا املاک معین، به عنوان تحدید حدود یاد می‎شود. در دعوای اعتراض به تحدید حدود،‌ معترض به تقاضای ثبت ملک اعتراضی ندارد. در این مورد، اعتراض شخص مبنی بر این است که در زمینه تحدید حدود، به حقوق او تجاوز شده و قسمتی از ملک او جزء ملک متقاضی ثبت گردیده است. بنابراین شخص معترض می‎تواند اعتراض به تحدید حدود را از دادگاه درخواست کند. اعتراض به تحدید حدود باید قبل از ثبت ملک در دفتر املاک مطرح گردد.

اعتراض به تحدید حدود:

از تعیین حدود ملک یا املاک معین، به عنوان تحدید حدود یاد می‎شود. در دعوای اعتراض به تحدید حدود،‌ معترض به تقاضای ثبت ملک اعتراضی ندارد. در این مورد، اعتراض شخص مبنی بر این است که در زمینه تحدید حدود، به حقوق او تجاوز شده و قسمتی از ملک او جزء ملک متقاضی ثبت گردیده است. بنابراین شخص معترض می‎تواند اعتراض به تحدید حدود را از دادگاه درخواست کند. اعتراض به تحدید حدود باید قبل از ثبت ملک در دفتر املاک مطرح گردد.

انواع دعاوی ثبتی

بیشتر بخوانید : ویژگی های وکیل طلاق توافقی

انواع دعاوی ثبتی که برای حل آنها به وکیل امور ثبتی نیاز داریم

هر نوع دعوایی که به ثبت اسناد و املاک مرتبط شود را دعوی ثبتی می‌گویند و به چند دسته تقسیم می‌شوند:

به آن دسته از دعاوی که در جریان ثبت ملک یا قبل از ثبت ملک، در دفتر املاک مطرح می‌شود، دعاوی ثبت املاک می‌گویند. رسیدگی به این دعاوی، در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری است. وقتی کسی نسبت به تقاضای ثبت فرد دیگری،‌ اعتراض داشته باشد و خود را محق بداند، این دعوا صورت می‌گیرد.

 هرکس که ملک مورد نظر را متعلق به خود بداند،‌ می‌تواند اعتراض کند و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد. به عبارتی،‌ هرکس خود را مالک عین ملک یا منافع آن بداند، می‌تواند به تقاضای طرف مقابل برای ثبت ملک، اعتراض کند. از زمان انتشار اولین آگهی نوبتی، به مدت ۹۰ روز برای اعتراض به ثبت ملک، فرصت وجود دارد. اعتراض باید به صورت کتبی و مستقیم به اداره ثبتی که آگهی را منتشر کرده، ارائه شود. وکیل امور ثبتی در تنظیم سند شما را یاری می‌کند

دعاوی مربوط به ثبت اسناد در موارد مختلفی، دسته‌بندی می‌شود. مرجع رسیدگی به این دعاوی، دادگاه صلاحیت‌دار محلی است که دستور اجرای دعوا در آن صادر شده است. اگر عملیات اجرایی تمام شده باشد، باید درخواست ابطال عملیات اجرایی از دادگاه خواسته شود. دعاوی مربوط به ثبت اسناد از این قرارند:

۱. تمام امور مربوط به شناسنامه از جمله ثبت تولد،‌ تغییر و اصلاح نام فرد، حذف نام همسر از شناسنامه در صورت جدایی، رفع ممنوع الخروجی موکل حقیقی و تغییرات مرتبط به سن.

۲. بررسی امور مربوط به ثبت اختراع شامل: اعتراض به ثبت اختراع یا ثبت نماد و نشان تجاری، درخواست صدور انواع سند مالکیت و فروش، ثبت موارد مشاع یا اصلاحیه در این بخش و اصلاح سند در صورت وجود اشتباه.

۳. اعتراض به کلیه امور اجرائیه و ابطال اجرائیه.

  • این عنوان به آن دسته از دعاوی اطلاق می گردد که در جريان اجراي اسناد رسمي لازم الاجرا، ممكن است ایجاد گردد. دعوای مربوط به اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا در دو نوع است که یکی ناظر بر دستور اجرای سند رسمی و دیگری به عمليات و اقدامات اجرائي مامورين ثبت مربوط می‌شود.

هیئت نظارت و شورای عالی ثبت و محاکم دادگستری، مراجع رسیدگی به دعاوی ثبتی هستند. در مقر هر دادگاه، هیئتی به نام هیئت نظارت، برای رسیدگی به اشتباهات و اختلافات مربوط به امور ثبت اسناد و املاک کشور تشکیل می‌شود.

جمع بندی

مشکلات مربوط به ثبت سند، از پیچیده‌ترین مشکلات حقوقی در ایران هستند و صرف آشنایی با قانون ثبت نمی‌توانید در این زمینه موفق باشید. بنابراین وجود یک وکیل امور ثبتی برای رسیدگی به مشکلات ثبتی شما ضروری است. آیا تا به حال به یک وکیل ثبتی مراجعه کرده‌اید؟ ارزیابی شما از روند مسائل حقوقی در زمینه امور ثبتی چیست؟

اگر نیاز به یک وکیل پایه یک دادگستری در امور ثبتی دارید هم اکنون با ما تماس بگیرید
صلح میزان
5/5 - (8 امتیاز)

سوالات متداول

هزینه وکیل ثبتی تهران چقدر است؟

برای اطلاع از هزینه های امور ثبتی میتوانید با شماره های روی سایت صلح میزان تماس حاصل نمایید.

برای چه امور ثبتی نیاز به وکیل داریم؟

دعاوی ثبت املاک، دعاوی ثبت اسناد، دعاوی مربوط به اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر