وظایف وکیل دعاوی بورس و اوراق بهادار چیست؟

وظایف وکیل دعاوی بورس و اوراق بهادار چیست؟

در پرونده های دعاوی بورسی و اوراق بهادار دو راهکار وجود دارد. شخص بدون آگاهی از قوانین و مقررات بورس و اوراق بهادار از خود دفاع کند یا مشاوره و وکالت در این دعاوی را به وکیل دعاوی بورس و وکیل اوراق بهادار که بر تمام مقررات و قوانین، تبصره های قانون بورس تسلط و تجربه کافی دارد بسپارید.

بازار بورس

بازار بورس بازاری است که خرید و فروش، قیمت گذاری و قراردادهای آتی اوراق بهادار در آن صورت می‌گیرد. بورش شامل بورس کالا و بورس اوراق بهادار است. در بورس اوراق بهادار، اوراق قرضه و سهام و در بورس کالا انواع کالاها خرید و فروش می‌شود.

بیشتر بخوانید: وکیل مالیاتی چه ماموریتی دارد؟

بازار فرابورس

معاملاتی که در خارج از بورس بین دوطرف به صورت مستقیم و بدون نظارت سازمان بورس انجام می‌شود، فرابورس است. تسهیل در نقدشوندگی، کاهش ریسک اعتباری، دسترس بودن قیمت جاری از ویژگی‌های بورس اوراق بهادار است. در فرابورس قیمت برای عموم مردم قابل انتشار نیست.

روش‌های ورود به بازار بورس

خرید و فروش کالا و سهام در بازار بورس به وسیله کارگزاران انجام می‌شود. کارگزاران بورس، شرکت هایی هستند که بین بورس و شخص معامله‌گرنقش واسطه می‌باشند. کارگزاری‌های بورس تحت نظارت سازمان بورس و بانک مرکزی قرار دارند. برای ورود به بازار بورس از مشاوره وکیل امور بورسی بهره‌مند شوید.

دعاوی بورسی

دعاوی بورسی یکی از پیچیده‌ترین نوع دعاوی است که در مراجع قضایی و غیرقضایی قابل طرح است. وکیلی که در این نوع پرونده‌ها دفاع را قبول می‌کند، وکیلی است که بر تمام قوانین و مقررات بورس و اوراق بهادار تسلط و آگاهی کامل دارد و با صرف کمترین زمان و هزینه بهترین نتیجه را در دعاوی بورسی به دست می‌آورد.برای دفاع در دعاوی بورسی نیاز به طرح دادخواست، ادله لازم، تامین دلیل است. مهمترین دعاوی بورسی شامل تخلفات کارگزاران بورس، دعاوی مطالبات سود سهام بورس، دعاوی در مورد حقوق سهامداران و جرایم بورسی است.

تخلفات کارگزاران بورس

برطبق ماده 36 قانون بورس، تخلفات کارگزارن بورس یکی از دلایل اختلافات بورسی است. این اختلافات به دلیل فعالیت حرفه ای بورس به وجود می‌آید. در ابتدا تخلفات کارگزارن بورس در کانون به وسیله هیات داوری بورس بررسی می‌شود. این تخلفات شامل مالی و غیرمالی است. تخلفات مالی کارگزاران بورس شامل موارد ذیل است:

بیشتر بخوانید: نکات مهم جلوگیری از کلاهبرداری از زبان وکیل کلاهبرداری

تخلفات غیر مالی کارگزاران بورس

مطالبه سود سهام بورس

 مهمترین دعاوی مربوط به بورس، مطالبه سود سهام بورس است. در صورتیکه شرکت های خارج از بورس به تعهدات خود عمل نکنند، دو راهکار برای مطالبه سود سهام بورس وجود دارد. ابتدا سرمایه گذار باید برای مطالبه سود سهام به مرجع صلاحیت دار مراجعه کند. 

دعاوی مطالبه سود سهام بورس برای مبالغ تا پنج میلیون تومان باید در شورای حل اختلاف و برای مبالغ بالاتر ازپنج میلیون تومان باید در دادگاه حقوقی مطرح شود. اما در مورد شرکت های موجود در بورس، برای مطالبه سود سهام باید درخواست خود را به هیات داوری سازمان بورس مطرح کند. برطبق ماده 36 قانون بورس، در صورتیکه دعاوی بورسی در کانون بورس سازش نشود، به هیات داوری بورس ارسال می‌شود.

مطالبه خسارت ناشی از جرایم بازار بورس

هر جرمی که در بورس اتفاق افتد و به سرمایه گذاران بورس خسارت وارد کند، هر یک از این افراد برای جبران خسارت می‌توانند به دادگاه مراجعه کنند.

مراحل طرح دعاوی بورسی توسط وکیل بورس

ابتدا دعاوی بورسی باید در کمیته سازش کانون سازمان بورس مطرح شود. در صورتیکه سازش صورت نگیرد، گواهی عدم سازش صادر می‌شود. بعد از آن پرونده به هیئت داوری بورس برای رسیدگی فرستاده می‌شود.در این مرحله پرونده ازطریق سامانه اینترنتی در دبیرخانه هیات داوری ثبت می‌شود. سپس خود شخص یا وکیل وی اسناد و مدارک در مورد پرونده را به دبیرخانه ارائه می‌کند.

مهمترین مرحله در بررسی پرونده در هیات داوری ارائه پرینت ثبت الکتریکی دادخواست و گواهی عدم سازش و مدارک  به صورت حضری به دبیرخانه هیات داوری بورس است. خواهان باید هزینه دادرسی که به وی ابلاغ می‌شود را در مهلت قانونی حداکثر 10 روز به حساب سازمان بورس اوراق بهادار واریز نماید. 

فیش واریزی نیز باید ضمیمه مدارک تحویلی به دبیرخانه شود. هزینه داوری در بورس به میزان خواسته می‌باشد. در صورتیکه خواسته 10 میلیون ریال باشد، هزینه داوری یک میلیون ریال و مازاد بر ده میلیون ریال، معادل یک ونیم درصد مبلغ خواسته تا 50میلیون ریال است.

لازم الاجرا بودن رای صادره از هیات داوری بورس

برطبق ماده 37 قانون اوراق بهادار، رایی که در هیات داوری بورس صادرمی‌شود، لازم الاجرا است. اجرای رای قطعی داوری توسط اجرای ثبت اسناد و املاک انجام می‌شود. در صورتیکه محکوم علیه رای قطعی را اجرا نکند، محکوم به درخواست اجرای رای را تقاضا می‌کند.

همچنین برطبق ماده 15 قانون توسعه ابزار و نهاد مالی، آرای صادرشده از هیات داری بورس توسط اجرای احکام دادگاه قابل اجرا می‌باشد. رایی که در هیات داوری صادر می‌شود قابل تجدیدنظرنیست. اگر اعاده دادرسی لازم باشد، صلاحیت رسیدگی هیات داوری بورس است.مرجع صالح رسیدگی به دعاوی بورسی شرکت های دولتی نیز هیات داوری بورس است.

بازار بورس

گزارش تخلفات کارگزاری بورس

سرمایه گذاران بازار بورس می‌توانند تخلفات کارگزاری بورس را گزارش نمایند. ابتدا به سازمان رسمی ثبت تخلفات بورس یا کانون کارگزاری بورس مراجعه می‌کنند. همچنین می‌توانند شکایت خود را از طریق سامانه اینترنتی ثبت تخلفات سازمان بورس درسازمان بازرسی کل کشور ثبت نمایند. ابتدا وارد سایت سازمان بورس به آدرس Seo.ir شوید. سپس قسمت طرح شکایت انتخاب شود. با درج اطلاعات هویتی، درخواست شکایت ثبت می‌شود. اطلاعات کارگزاری متخلف نیز ثبت شود.

وکیل دعاوی بورس و اوراق بهادار

با توجه به پیچیدگی دعاوی بورس و قوانین و مقررات بورسی قبل از هر اقدام در طرح دعاوی بورس و اوراق بهادار ازمشاوره و وکالت وکیل متخصص دعاوی بورس استفاده نمائید. سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد دعاوی بورس و اوراق بهادار را با وکیل بورس و وکیل دعاوی بانکی صلح میزان مطرح نمائید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد.

در facebook به اشتراک بگذارید
فیس بوک
در twitter به اشتراک بگذارید
توییتر
در linkedin به اشتراک بگذارید
لینکدین
در whatsapp به اشتراک بگذارید
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر