بررسی نکاتی در خصوص حق طلاق و مراحل درخواست طلاق توافقی

امروزه بسیاری از چالش های قضایی و حقوقی به حق طلاق مربوط می شود. در این مقاله سعی کرده ایم به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم. همانطور که میدانید در قانون، حق طلاق از آن مرد (زوج) است. به همین دلیل زنان به طور مستقیم دارای حق طلاق نیستند.

این شرایط باعث شده است که بسیاری از زنانی که قصد متارکه دارند، به دنبال راه های قانونی درخواست طلاق بگردند. از طرفی در قوانین مربوط به طلاق، زنان در موارد خاصی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، دارای حق طلاق هستند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا به تمام نکات لازم درباره حق طلاق بپردازیم.

برای مشورت و دریافت راهنمایی با بهترین وکیل خانواده در تهران کلیک کنید.

شرایط دریافت حق طلاق

 

شرایط دریافت حق طلاق

 

به طور کلی طلاق مخصوص عقد های دائم است. بنابراین طلاق برای عقد های موقت تنها در صورت تمام شدن مدت ممکن است. از طرفی برای عقد های دائم اگر مرد درخواست طلاق بدهد این امکان برای او فراهم است چرا که حق طلاق با مرد است.

اما در شرایطی مرد (زوج) می‌تواند این حق را به زن (زوجه) اهدا کند. همانطور که درخواست طلاق از جانب مرد دارای شرایطی است، درخواست طلاق از جانب زن در صورت داشتن حق طلاق از جانب مرد نیز دارای شرایطی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

شرط حق طلاق در زمان عقد

بر اساس ماده 1119 قوانین حقوقی مربوط به طلاق، اگر در هنگام عقد قید شده باشد که زن دارای حق طلاق از جانب مرد است، در این صورت می تواند به آسانی خودش را طلاق دهد. البته این حق بر اساس شرایط زیر است:

  1. شوهر  بدون اجازه گرفتن از همسر اول، زن (زوجه) دوم اختیار کرده باشد
  2. اخلاق بد مرد برای زن غیر قابل تحمل باشد
  3. مرد بیماری صعب العلاج گرفته باشد
  4. مرد مجنون شده باشد
  5. مرد به کار و شغلی مشغول باشد که مناسب حیثیت و شان زن نباشد و دادگاه منافی آن را به مصلحت خانواده نداند
  6. در صورتی که مرد به پنج سال حبس یا بیشتر از آن محکوم شده باشد. این موضوع می تواند برای مواردی که به مجازات نقدی محکوم شده اند نیز صدق کند (در صورتی که مجموع مجازات آنها معادل پنج سال حبس باشد)
  7. در صورتی که مرد به مواد مخدر یا هرچیز دیگری معتاد باشد. تشخیص این موضوع بر عهده دادگاه است
  8. مرد برای انجام جرمی به مجازات محکوم شده باشد. در این موارد دادگاه ممکن است دادگاه عدم طلاق را منجر به بی حرمتی به بنیان خانواده تشخیص دهد
  9. مرد خانه را بدون هیچ دلیلی ترک کند. تشخیص این موضوع نیز با دادگاه است
  10. اگر زوجین هنوز بعد از پنج سال صاحب فرزند نشده باشند
  11. درصورتیکه مرد حضور فیزیکی نداشته باشد ( مفقودالاثر) و این موضوع تا شش ماه بعد از درخواست طلاق از جانب زن ادامه داشته باشد
  12. شوهر نفقه ندهد یا بر ندادن آن اصرار بورزد. اگر تا شش ماه شوهر نفقه ی زن را نپردازد، زن می تواند درخواست طلاق دهد.

بیشتر بخوانید: سوالات خود را در خصوص مهریه و مسائل مربوط به مهریه از وکیل مهریه در صلح میزان در میان بگذارید.

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

 

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

 

همانطور که پیشتر اشاره کردیم راه های زیادی برای داشتن حق طلاق وجود دارد. هرکدام از آن روش ها نیازمند داشتن مدارک مورد نیاز خودش است. برای مثال در حق طلاق به دلیل شرط ضمن عقد، علاوه بر اینکه نیاز به عقدنامه است باید وکالت در یک دفتر اسناد رسمی صورت گرفته باشد. این یعنی زن نمی تواند به این راحتی درخواست طلاق کند. بنابراین علاوه بر این شرایط، حضور در دفتر اسناد رسمی ضروری است.

نکات مهم در خصوص حق طلاق

وکالتی که مرد به زن میدهد باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • وکالت به صورت بلاعزل باشد
  • عقد وکالت و حق طلاق در همان زمان عقد نکاح مناسب تر است. بهتر است حق طلاق در همین ابتدای مراسم عقد به زن واگذار شود
  • برای پیگیری کارهای حقوقی بهتر است یک وکالت نامه برای راحتتر شدن کارها تنظیم کنید

جمع بندی

به طور کلی در این مقاله به حق طلاق و شرایط لازم برای اجرای آن پرداختیم. درست است که مرد دارای حق طلاق است، اما در این مقاله مشخص کردیم که زن ها نیز در مواردی و با داشتن حق طلاق از جانب مرد می توانند خود را مطلقه کنند. این موضوع بسیار روشن است که حق طلاق قرار نیست به راحتی و با درخواست هر زوجی اتفاق بیفتد. مطالعه ی شرایط این کار به زوجه کمک می کند که با چشم باز و آگاهانه تصمیم بگیرد. امیدوارم مطالعه ی این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
در facebook به اشتراک بگذارید
فیس بوک
در twitter به اشتراک بگذارید
توییتر
در linkedin به اشتراک بگذارید
لینکدین
در whatsapp به اشتراک بگذارید
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر