معایب دادن حق طلاق به زن چیست؟

معایب دادن حق طلاق به زن
فهرست مطالب:

ما قصد داریم که در این مطلب، مطالبی در زمینه حق طلاق زوجه و معایب دادن حق طلاق به زن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. هنگامی‌که دو نفر می‌خواهند ازدواج کنند، به‌طورمعمول در مورد آینده به تفکر می‌پردازند؛ زیرا قرار است مسیر زندگی را با فرد دیگری تقسیم کرده و باهم روبه‌جلو حرکت کنند. یکی از مواردی که برای آینده رابطه و ازدواج باید به آن فکر کنند، شیوۀ طلاق و جدایی است. همچنین یکی از نکاتی که درباره طلاق مطرح می‌شود، حق طلاق زن است که در این مطلب به بررسی معایب آن می‌پردازیم.

در چه زمانی حق طلاق به زن واگذار می‌شود؟

برای اینکه معایب دادن حق طلاق به زن را بررسی کنیم باید در ابتدا پاسخ پرسش‌ فوق را به‌طور صریح بیان کنیم. برای پاسخ به سؤالات بالا بایستی در ابتدا بگوییم که حق طلاق به این معنی است که فرد دارای حق طلاق می‌تواند تقاضای جدایی از همسرش را داشته باشد. طلاق راهکاری است برای زن و شوهرهایی که برای ادامه زندگی با یکدیگر به بن‌بست رسیده‌اند و تصمیم به جدایی از هم می‌گیرند.

قانون‌گذاران در متون قانونی ایران (طبق ماده 1133 قانون مدنی ایران)، حق طلاق را برای مرد در نظر گرفته‌اند؛ یعنی مرد هرزمانی که تمامی حق‌وحقوقی که زوجه به گردن او دارد، مانند نفقه و مهریه را پرداخته باشد، می‌تواند جدایی از همسرش را تقاضا کند. لیکن از طرف دیگر چنین حقی را برای زن در نظر نگرفته‌اند؛ مگر در مواردی که ثابت شود مرد فاقد برخورداری از شروط ضمن عقد ازدواج است یا حقوقی که در قوانین برای زن منظور شده‌اند را پایمال می‌کند.

درنتیجه، همان‌گونه که از مطالب بالا قابل دریافت است، بانوان راه‌های قانونی سخت‌تری برای تقاضای طلاق، پیش روی خود دارند؛ بنابراین، به‌طور طبیعی آن‌ها به دنبال یافتن روش‌هایی هستند که حق انتخاب بیشتری برای جدایی داشته باشند. یکی از این روش‌ها، واگذار کردن حق طلاق به زن است که در این مقاله می‌خواهیم دربارۀ آن بیشتر تحلیل و بررسی کنیم.

دادن حق طلاق به زن توسط مرد

قدم بعدی در بررسی معایب دادن حق طلاق به زن این است که بدانیم این مورد چگونه رخ می‌دهد. وقتی حق طلاق به زن واگذار می‌شود که طبق توافق با مرد و بر اساس رضایت او این حق به زوجه اعطا شود. هنگامی‌که زن از مرد وکالت بگیرد تا هر زمان که اراده کند تقاضای طلاق کرده و جدا شود، می‌گویند حق طلاق به زن داده‌شده است.

وقتی‌که حق طلاق به زوجه اعطا می‌شود، زن می‌تواند هرزمانی که بخواهد و اراده کند، تقاضای جدایی را ارائه داده و دیگر الزامی به حضور مرد برای جاری و عملی شدن طلاق وجود ندارد و زوجه می‌تواند خود را مطلقه سازد. وجود این وکالت‌نامه، فرایند انجام طلاق را برای زن راحت‌تر کرده و به سبب آن سرعت بیشتری به آن بخشیده شود.

البته ذکر این نکته الزامی است که با دادن حق طلاق به زوجه، تمام حقوق زن مانند نفقه و مهریه برای وی محفوظ باقی می‌ماند، مگر اینکه در این مورد هم بین زن و شوهر توافقی صورت بگیرد. همچنین باید توجه کرد که در صورت واگذار کردن حق طلاق به زن توسط مرد، بازهم مرد می‌تواند تقاضای طلاق کند و حق طلاق دارد؛ یعنی درنتیجۀ اعطا کردن حق طلاق به زن، این حق از مرد سلب نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین وکیل خانواده در تهران کیست؟

فرایند دادن حق طلاق به زن به دو شیوه می‌تواند قابلیت اجرایی پیدا کند. در روش اول مرد می‌تواند به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه کند و وکالت حق طلاق را به زوجه (شخصی دیگر) بدهد. روش دوم هم بدین‌صورت است که حق طلاق برای زن به‌وسیلۀ مرد تحت عنوان شروط ضمن عقد در سند ازدواج ثبت شود.

البته در مورد روش اول بایستی به این نکته توجه کرد که در شرایط عدم حضور مرد در داخل کشور، وی می‌تواند برای اعطای حق طلاق به زوجه، به‌جای دفتر اسناد رسمی به سفارتخانه و کنسولگری مراجعه کند. همچنین شایان‌ذکر است که طبق قانون، دادن وکالت طلاق باید به‌صورت محضری و در اسناد رسمی باشد.

آیا پس از اعطای حق طلاق به زن، مهریه دچار تغییر می‌شود؟

شاید بتوان یکی از معایب دادن حق طلاق به زن را این نکته دانست که زن می‌تواند همان‌طور که در مطالب پیشین هم به آن اشاره کردیم، تقاضای طلاق کرده و جدا شود، علاوه بر آن، پرداخت مهریه را هم می‌تواند درخواست کند. لیکن بازهم شرایطی قابل تنظیم هستند برای اینکه در صورت اعطای حق طلاق به زن، وی مهریه‌اش را ببخشد.

مرد می‌تواند در ازای دادن حق طلاق به زوجه، حدود اختیارات دو طرف را به‌صورت توافقی مشخص و تنظیم کند. به‌عنوان‌مثال مرد می‌تواند شرط بخشیدن و صرف‌نظر از مهریه را در ازای اعطای حق طلاق به زن درخواست کند تا در ضمن دادن حق طلاق قید شود؛ یعنی مرد می‌تواند از مسئول و سردفتر بخواهد که شرط بخشیدن مهریه را در مقابل اعطای حق طلاق به زوجه، قید و ثبت کند؛ بنابراین در مورد وضعیت مهریه پس از اعطای حق طلاق به زن باید این‌گونه گفت که وضع مهریه به توافقات زن و شوهر دربارۀ دادن حق طلاق به زوجه بستگی دارد و بر اساس آن عمل می‌شود.

آیا وکالت حق طلاق برای زن پس از رجوع به شوهر بازهم معتبر است؟

آیا وکالت حق طلاق برای زن پس از رجوع به شوهر بازهم معتبر است؟

پاسخ سؤال فوق، مثبت است. به‌عنوان یکی دیگر از معایب دادن حق طلاق به زن می‌توان به این نکته اشاره کرد که بعدازاینکه زوجه یک‌بار از آن وکالت‌نامه برای جدایی استفاده کرده و مجدداً با شوهر خود ازدواج کند، بازهم می‌تواند از همان وکالت برای طلاق کمک بگیرد. بر اساس نظر هیئت عمومی دیوان عالی کشور به تاریخ یازدهم آبان سال 1395 شمسی، استفاده دوباره از حق طلاق برای زن مجاز است. مگر اینکه مرد در این زمینه هم در اعطای حق طلاق به زن شرطی قید کرده باشد.

بیشتر بخوانید: وکیل طلاق توافقی چه کمکی به تسریع مراحل طلاق توافقی می کند؟

معایب دادن حق طلاق به زن چیست؟

در مطالب پیشین، دو مورد از معایب دادن حق طلاق به زن را به‌تفصیل بیان کردیم. علاوه بر دو مورد قبل، به‌عنوان یکی از معایب اعطای حق طلاق به زوجه می‌توان به این نکته اشاره کرد که در برخی موارد اعطای این وکالت به زن می‌تواند ابزار اعمال تهدید، فشار و سودجویی بر مرد قرار بگیرد. پس درصورتی‌که این وکالت حق طلاق در رفتار زن و شوهر تغییری منفی ایجاد کند، به‌عنوان یک عیب و اشکال برشمرده می‌شود.

همچنین به‌عنوان یکی دیگر از عیوب اعطای حق طلاق به زن، شایان‌ذکر است که بعضی افراد اعتقاد دارند بانوان روحیه‌ای لطیف و شکننده داشته و ممکن است با کوچک‌ترین ناملایمتی و مشکلی بخواهند از حق طلاق استفاده کرده و درخواست جدایی کنند، درحالی‌که واقعاً نیازی به آن نبوده و صرفاً یک حس زودگذر بوده است.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم چند مورد از معایب دادن حق طلاق به زن را به‌صورت کامل توضیح دهیم و تفسیر کنیم. 

طبق قوانین وضع‌شده در کشور، حق طلاق با مرد است و وی می‌تواند تحت شرایطی و به‌صورت رسمی، آن را به شخص دیگری مانند همسرش اعطا کند. ازجمله معایب اعطای حق طلاق به زوجه این نکته قابل‌توجه است که ممکن است این وکالت حق طلاق در رفتار زوجین و زندگی مشترک آن‌ها تأثیر منفی بگذارد و بنیان خانواده را ضعیف کند. البته به اعتقاد برخی دیگر از افراد این وکالت می‌تواند به برابری میان زن و مرد کمک بزرگی کند و ضمن آن، پایه‌های زندگی مشترک را هم محکم کند.

اگر سوالی در رابطه با معایب دادن حق طلاق به زن دارید میتوانید با وکلای پایه یک موسسه حقوقی
صلح میزان تماس حاصل نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
فیس بوک
توییتر
لینکدین
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر