مراحل درخواست طلاق توافقی
صفر تا صد مراحل طلاق توافقی در سال 1401
مراحل درخواست طلاق توافقی
با توجه به قوانین جمهوری اسلامی در خصوص طلاق، در صورتی که زوجین نسبت به مسائل مالی و غیر مالی که هنگام عقد ازدواج مکتوب نمودهاند توافق کنند، مراحل درخواست طلاق توافقی از سوی قاضی جاری میشود. بدین ترتیب مراحل طلاق توافقی چه با حضور وکیل طلاق توافقی و چه بدون وکیل عبارتاند از:
ثبت دادخواست طلاق
در صورتی که موارد فوق تحقق یافتند، زوجین باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه دادخواست طلاق توافقی را ثبت و منتظر دریافت پیامک باشند. به محض دریافت پیامک از سوی دفتر خدمات قضایی قوه قضاییه 2 الی 3 روز فرصت دارند تا به یکی از شعب تعیین شده مربوط به دادگاه خانواده مراجعه نمایند و پرونده خود را تشکیل دهند.
مشاوره برای صلح و سازش
یکی از احکام طلاق توافقی پس از تشکیل پرونده مراجعه به مشاوره جهت صلح و سازش است. در این مرحله طرفین توسط مشاورانی که از سوی دادگاه معرفی میشوند راهنمایی شده و نماینده دادگاه حقوقی بدوی آنها را دعوت به صلح و سازش میکند. طبق آمار رسمی کشور در این مرحله بیش از 20 الی 30 درصد زوجین از طلاق صرف نظر نموده و با دادن فرصت به یکدگیر به زندگی زناشویی خود بازگشتهاند.
معرفی زن به پزشک قانونی
یکی دیگر از مراحل درخواست طلاق توافقی مراجعه زن به پزشکی قانونی است. در این مرحله وکیل طلاق توافقی وظیفه دارند تا نسبت به هرگونه بدرفتاری از سوی مرد اقامه دعوا کند و مطالبات قانونی زن را از دادگاه دریافت نماید.
توافقات مالی و غیر مالی (مهریه، حضانت و ...)
از دیگر احکام متارکه مصالحت آمیز سازش جهت توافقات مالی و غیر مالی نظیر مهریه و ، حضانت فرزندان و نفقه است. به طور کلی این توافقات شامل موارد زیر میگردد:
- میزان مهریه و نحوه پرداخت آن
- تعیین تکلیف حضانت فرزندان
- مقدار نفقه زوجه و فرزندان و نیز نحوه پرداخت آن
- مقدار اجرتالمثل و نحوه پرداخت آن به زوجه
اعلام کتبی سازش یا عدم سازش
همانطور که در قسمت قبل گفته شد زوجین باید در خصوص مسائل مالی و غیر مالی توافق کنند؛ در غیر این صورت باید نسبت به هرگونه اختلاف، اعتراض خود را به صورت کتبی به وکیل طلاق توافقی خود تقدیم کنند. نماینده زوجین نیز وظیفه دارد تا تمامی تلاش خود را برای پیروزی موکل خود انجام دهد.
صدور رای دادگاه
در این مرحله، دادگاه به عنوان مرجع رسیدگی کننده به پرونده منصوب میشود و به صدور حکم با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق میپردازد. رای دادگاه معمولا بعد از گذشت 10 روز به طوجین ابلاغ خواهد شد و آنها چند روز فرصت دارند تا نسبت به حکم صادره اعتراض نمایند. در صورت عدم اعتراض، دادگاه با استناد بر این که زوجین حکم را پذیرفتهاند، مراحل صدور حکم طلاق توافقی را اجرا میکند. لازم به ذکر است بعد از گذشت موعد اعتراض، حکم صادره قطعی بوده و دیگر هیچگونه اعتراض و تجدیدنظری به آن وارد نیست.
ثبت طلاق در دفترخانه
در اینجا مراحل درخواست طلاق توافقی به آخرین گام خود میرسد. در این مرحله حضور زوجین در یکی از دفترخانه های طلاق برای امضای حکم طلاق ضروری است. زوجین 3 ماه فرصت دارند تا نسبت به امضای حکم طلاق به دفترخانه مراجعه کنند. در غیر این صورت دادگاه حکم به طلاق غیابی داده و مراحل ثبت نهایی توسط دفترخانه طی میشود. حضور 2 شاهد برای این کار ضروری است. زوجین میتوانند از وکیل طلاق توافقی خود و یکی از آشنایان خود برای شهادت طلاق استفاده کنند. پس از آن نیز زوجین باید 1 ماه و 3 روز عده نگه دارند که این موضوع برای زنان یائسته ضرورتی ندارد.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل تهران کیست؟
سوالات متداول
مراحل درخواست طلاق توافقی کدامند؟
ثبت دادخواست طلاق، مشاوره برای صلح و سازش، معرفی زن به پزشک قانونی، توافقات مالی و غیر مالی (مهریه، حضانت و ...)، اعلام کتبی سازش یا عدم سازش، صدور رای دادگاه، ثبت طلاق در دفترخانه.