نکات مهمی که در قرارداد مشارکت در ساخت باید رعایت کنید

قرارداد مشارکت در ساخت
فهرست مطالب:

قرارداد مشارکت در ساخت یکی از قراردادهای حوزه املاک است که در آن عقدی مابین مالک و سازنده تنظیم می‌شود تا برای مدت معینی یک سرمایه‌گذاری مشترک برای احداث ساختمانی با کیفیت و مشخصات مورد توافق صورت بگیرد. در قرارداد مشارکت در ساخت مالک با زمین و سازنده با هزینه ساخت در اجرای قرارداد همکاری و مشارکت می‌کنند. در ادامه این مطلب به بررسی نمونه قرارداد مشارکتی، نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت و قوانین مشارکت در ساخت می‌پردازیم.

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

در فرم خام قرارداد مشارکت در ساخت به موارد زیر اشاره می‌شود:

بیشتر بخوانید: انواع دعاوی ثبتی که برای حل آنها به وکیل امور ثبتی نیاز داریم

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

یکی از شروط قرارداد، شروط مربوط به فسخ آن است. در قرارداد مشارکت در ساخت نیز طرفین می‌توانند مواردی را برای ایجاد حق فسخ در نظر بگیرند تا در صورت عدم اجرای تعهدات از سوی هر یک از طرفین، طرف مقابل امکان فسخ داشته باشد. بنابراین حق فسخ قرارداد ممکن است با توافق طرفین و یا با حکم قانون ایجاد شود. شرایط حق فسخ قرارداد مشارکت در ساخت برای مالک و سازنده متفاوت است و هر کدام می‌توانند با استناد به دلایل خود نسبت به فسخ قرارداد اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که اگر قرارداد مذکور بعد از پیش‌فروش فسخ شود، این فسخ صرفا در روابط مالک و سازنده موثر خواهد بود و تاثیری بر قرارداد پیش‌فروش نخواهد داشت؛ بنابراین قرارداد همچنان برای پیش‌خریدار قابل استناد است.

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

شرایط مشارکت در ساخت و نحوه تنظیم قرارداد مشارکت به شرح زیر است:

قوانین مشارکت در ساخت آپارتمان

در این قرارداد، سازنده معمولا متعهد می‌گردد که ملک را در طبقات معین با واحدهای مشخص بسازد و این واحدها بین طرفین قرارداد بر اساس توافق از پیش صورت گرفته تقسیم شود. در تنظیم این نوع از قرارداد مشارکت در ساخت، طرفین به دنبال تقسیم عادلانه واحدها هستند.

در اغلب موارد طرف سازنده از ارزش هر یک از واحدهای ساختمان بیشتر از طرف مالک آگاه است؛ بنابراین ممکن است واحدهای کم‌ارزش را به مالک منتقل کند. بنابراین بهتر است حتما مالک پیش از توافق در این باره تحقیق کرده و در قرارداد نیز برای جلوگیری از تقلب، ضمانت اجرا در نظر بگیرد.

نکات قرارداد مشارکت در ساخت

بیشتر بخوانید: بهترین وکیل تهران کیست و چه ویژگی هایی دارد؟

خطرات مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت بدون اطلاع از مقررات ممکن است موجب ضرر مالی غیرقابل جبران هر یک از طرفین شود. در همین راستا ضروری است که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت از یک وکیل خبره مشورت بگیرید. برخی از خطرات مشارکت در ساخت به شرح زیر است:

ممکن است سند ملک صحت نداشته باشد و پس از اتمام یا در میانه کار خسارت زیادی به سازنده وارد شود. بنابراین باید در خصوص اصالت سند اطمینان حاصل شود.

مالک قرارداد مشارکت باید به سازنده اجازه گرفتن وام دهد زیرا در این حالت سند ملک در گروی بانک قرار می‌گیرد و در صورتیکه سازنده به تعهدات خود عمل نکند، ملک مصادره خواهد شد.

اگر سازنده در زمان‌های مقرر شده تعهدات خود را اجرا نکند و یا از مصالح مناسب استفاده نکند، مالک دچار ضرر خواهد شد. بنابراین حتما باید شرایطی برای ضمانت اجرایی در صورت تخلف و برای جبران خسارت در نظر گرفته شود.

کلام آخر

در این مطلب با عرف مشارکت در ساخت، ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت و نحوه تنظیم و اجرای این قرارداد آشنا شدیم و به بررسی صفر تا صد مشارکت در ساخت پرداختیم. در نهایت لازم به ذکر است که محاسبه درصد مشارکت ممکن است به اشکال مختلف انجام شود. در همین راستا می‌توانید برای محاسبه آنلاین مشارکت در ساخت همین حالا با وکیل متخصص املاک صلح میزان تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
فیس بوک
توییتر
لینکدین
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر