هر آن‌چه که باید در رابطه با طلاق غیابی بدانید

طلاق غیابی
فهرست مطالب:

طلاق غیابی چیست؟

طبق قانون، زوجین می‌توانند برای طلاق به صورت غیابی اقدام کنند. به عبارت دیگر اگر دادخواستی علیه طرف مقابل (خوانده) مطرح شود و ابلاغیه مربوط به وقت رسیدگی دادگاه به شخص تحویل داده نشده باشد و او در جلسات حاضر نشود، در صورت محکومیت وی، رای غیابی صادر خواهد شد که تا ۲۰ روز بعد از ابلاغ، قابل واخواهی و رسیدگی مجدد است. بنابراین اگر در طلاق، وقت رسیدگی به خوانده ابلاغ نشود و او در دادگاه حضور نیابد، در نهایت طلاق غیابی خواهد بود. در ادامه این مطلب به مقررات و شرایط طلاق غیابی می‌پردازیم؛ همراه ما باشید.

طلاق غیابی خارج از کشور

ایرانیانی که در خارج از کشور سکونت دارند، برای احوال شخصیه مانند: طلاق و ازدواج باید مطابق قانون کشور متبوع خود عمل کنند. بر همین اساس قوانین ایران در خصوص طلاق غیابی خارج از کشور نیز اجرا می‌شود. 

به عبارت دیگر زن و مرد می‌توانند به صورت غیابی در خارج از کشور درخواست طلاق دهند و این درخواست از داخل یا خارج از ایران قابل پیگیری خواهد بود. البته اگر رای مربوط به طلاق در دادگاه خارجی صادر شده باشد تنها در صورتی در ایران قابل اجرا است که با قوانین داخلی ایران تعارض نداشته باشد.

در خصوص دادگاه صالح برای طلاق غیابی خارج از کشور، اگر زوجین هردو مقیم خارج باشند و یکی در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت موقت برای رسیدگی صلاحیت دارد و اگر هیچ کدام در ایران سکونت نداشته باشند دادگاه شهرستان تهران برای رسیدگی صالح خواهد بود.

طلاق غیابی از طرف زن

زوجه می‌تواند به طرفیت شوهر برای طلاق غیابی دادخواست تنظیم کند. در این صورت اگر دلیل محکمه‌پسندی داشته باشد و شوهر بعد از ابلاغ در دادگاه حضور نیابد و لایحه نیز ندهد، و اگر حکم دادگاه رای به طلاق باشد، طلاق مذکورغیابی خواهد بود. 

شاید بپرسید که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مدت زمان پروسه طلاق به عوامل مختلفی مانند امکان دسترسی به زوج جهت ارسال بستگی دارد و نمی‌توان یک زمان مشخص برای آن تعیین کرد.

بیشتر بخوانید: آیا بهترین وکیل تهران را می شناسید؟

مهریه در طلاق غیابی چگونه محاسبه می شود؟

مهریه حق مالی مسلم زن است و او تحت هر شرایطی می‌‌تواند آن را مطالبه کند. پیش از طلاق باید تکلیف مهریه مشخص شود و در صورت صدور حکم طلاق غیابی، تمام مهریه به زن تعلق می‌گیرد. البته اگر نزدیکی میان زوجین رخ نداده باشد، زن صرفا نصف مهریه را دریافت خواهد کرد.

اگر در عقدنامه برای زن مهریه‌ای تعیین نشده باشد، در زمان طلاق مهرالمثل به زن پرداخت می‌شود. در طلاق غیابی در صورتیکه مرد غایب باشد و امکان پرداخت نداشته باشد، زن می‌تواند با معرفی اموال مرد، مهریه خود را دریافت کند. اگر سوالی در رابطه با مهریه دارید میتوانید از وکیل مهریه مجرب موسسه صلح میزان بپرسید.

طلاق غیابی از طرف مرد

مرد می‌تواند با رجوع به دادگاه برای طلاق همسر خود درخواست دهد. اگر زن در مراحل رسیدگی به تقاضای طلاق حضور نیابد و لایحه‌ای نیز تقدیم دادگاه نکند، طلاق غیابی خواهد بود. این حکم ظرف ۲۰ روز از سوی زن قابل واخواهی است.

استعلام طلاق غیابی

برای استعلام طلاق در صورت سکونت در تهران، می‌توان به مجتمع‌های قضایی خانواده مراجعه کنید. علاوه براین می‌توانید با ثبت‌نام در سامانه ثنا از دعاوی طرح شده علیه خود که شامل دادخواست طلاق نیز است، مطلع شوید. البته لازم به ذکر است که اگر درخواست طلاق از سوی زن بوده باشد، این موضوع به زوج کتبا اعلام می‌شود و طبیعتا از این امر مطلع خواهد شد. به طور کلی افراد می‌توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال و ارائه مدارک شناسایی معتبر از وضعیت تاهل و طلاق خود اطلاع حاصل نمایند.

هزینه طلاق غیابی

هزینه طلاق غیابی چقدر است؟

هزینه طلاق غیابی در محضر شامل موارد متعددی است که متقاضی در هر یک از مراحل طلاق غیابی برای ادامه رسیدگی به پرونده باید آن را بپردازد. به طور کلی برخی از این هزینه‌ها به شرح زیر است:

مدت عده در طلاق غیابی

بعد از طلاق زوجه برای مدت معینی نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند. به این مدت عده گفته می‌شود که در قانون مدنی ۳ ماه اعلام شده است. البته اگر زنی باردار باشد باید تا زمان زایمان عده نگه دارد. همچنین لازم به ذکر است که زن یائسه و زن باکره بعد از طلاق عده ندارند. مدت عده در طلاق غیابی نیز مشابه سایر اشکال طلاق و به شرح مذکور است.

در طول مدت عده اگر مرد به زن رجوع نکند، پس از آن حقی نخواهد داشت و برای ازدواج دوباره با همسر سابق، مجددا به جاری شدن خطبه عقد نیاز خواهد بود.

جمع‌ بندی

در این مطلب به بررسی مراحل طلاق غیابی بعد از داوری، شرایط و مقررات آن پرداختیم. در صورتیکه در خصوص طلاق و یا سایر امور مربوط به حقوق خانواده سوال و یا درخواست مشاوره حقوقی خانواده دارید، می‌توانید همین حالا با کارشناسان حقوقی و وکلای مجرب ما در موسسه صلح میزان تماس بگیرید.

5/5 - (3 امتیاز)
فیس بوک
توییتر
لینکدین
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر