تمکین چیست و چند نوع تمکین وجود دارد؟

زن و مرد در همان لحظه ای که به عقد یکدیگر در می آیند باید به وظایف خود عمل کنند چرا‌که این وظایف شرعاً و قانونا مطرح شده است که به انجام همین وظایف تمکین می گویند که این وظایف هم بر عهده زن و هم بر عهده مرد است. عدم تمکین نیز به آثار و پیامد هایی گفته می شود که به عنوان مثال زن از نفقه محروم شود و بتواند با احراز شرایط حکم طلاق بگیرد. انجام دادن این وظایف بیشتر از هر چیزی به تفاهم میان دو طرف و میزان علاقه آن ها به زندگی شان بستگی دارد؛ اما گاهی اوقات واجب است که قانون نیز انجام این وظیفه را مورد حمایت و نظارت خود قرار بدهد و برای عدم انجام آن ضمانت اجراهایی را تعیین کند. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید؛ می توانید با بهترین وکیل تهران مشاوره کنید.

تمکین چیست؟

همان گونه که در مطالب بالا گفته شد به وظایفی که زن قرار است بعد از اینکه عقد نکاح به‌ طور صحیح انجام دهد، تمکین گفته می شود. زن بعد از عقد کردن دیگر ناچار به انجام دادن این وظایف هست چراکه پای عقدنامه را امضا کرده و به تمامی وظایف متعهد شده است. به عنوان مثال مطابق با قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، از جمله وظایف زن این است که در منزلی سکونت داشته باشد که شوهر آن جا را انتخاب کرده است اما به شرط آنکه منزل، متناسب با شئونات زن انتخاب شده باشد. بنابراین سکونت زن در منزلی که شوهر او انتخاب می کند یکی از موارد تمکین زن به حساب می آید.

تمکین چیست

ناشزه چیست؟

بعد از عقد کردن زن باید به تمامی وظایف خود عمل کند چراکه شرایط را پذیرفته است اما اگر زنی از انجام وظایف زناشویی در مقابل شوهر خود خودداری کند و هیچ گونه از آن وظایف لازمه را انجام ندهد، به آن زن ناشزه می گویند. همچنین مطابق با قانون مدنی، به زن ناشزه هیچ گونه نفقه ای تعلق نمی گیرد. ماده ١١٠٨ قانون مدنی می گوید که هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.

 

انواع تمکین

تمکین به دو صورت است که در ادامه با آن آشنا خواهید شد.

تمکین خاص

به رابطه جنسی خاص بین زن و مرد تمکین خاص گفته می شود؛ یعنی اینکه زن باید در مسائل جنسی از مرد خود فرمان‌برداری و اطاعت کند و تمامی خواسته های مرد را برآورده کند.

تمکین عام

این نوع تمکین یعنی اینکه زن در تمامی شرایط و درخواست هایی که مرد در زندگی مشترک از او دارد اطاعت کند و انجام وظیفه کند.

در چه مواردی زن می تواند تمکین را به جا نیاورد؟

  • هنگامی که مرد از امراض مقاربتی برخوردار شده باشد که در این صورت زن می تواند از تمکین خاص امتناع نماید.
  • استفاده زن باکره از حق حبس خود به شرط آن که تمکین عام نکرده باشد.
  • اگر منزل سکونت آن ها مناسب شان و شئونات زوجه نباشد
  • زن در دوره عادت ماهانه نیز می تواند از رابطه زناشویی با شوهر کاملاً خودداری نماید.

بهترین وکیل تهران برای مشاوره تمکین

یک وکیل خوب و درجه یک که بتواند در برابر حق و حقوق زن و مرد تصمیمات جدی بگیرد باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • باید بتواند خدمات حقوقی و مشاوره حقوقی خوبی را ارائه دهد.
  • قبول وکالت تخصصی دعاوی
  • داوری کردن اشخاص حقیقی و حقوقی
  • تنظیم کردن و نظارت بر قرارداد ها و داوری آن ها
  • آموزش و تدریس دروس تخصصی حقوقی

وکلای دفتر وکالت تهران برای ارائه خدمات مطلوب تر و همچنین با توجه به نیازهای موکلین با جدیت کامل به صورت کاملاً حرفه ای و با قبول وکالت و ارائه خدمات تخصصی و با بهره گیری از ظرفیت وکلا نسبت به پرونده های حقوقی افراد اقدام می کنند. به دلیل حرفه ای بودن و جدیت این وکلا در کارشان، مشاوره کارشناسی شده آن ها از وکلای مشهور و شناخته شده در سطح کشور محسوب می شوند و با بهره گیری از دانش و تخصص پیشرفته و به روز در حوزه های مختلف حقوقی، وکالت شما را در پرونده های حقوقی، کیفری، ثبتی و خانواده بر عهده می گیرد.

نتیجه گیری
زن موظف است به تمامی وظایفی که قانون بر عهده او گذاشته است عمل کند و همچنین در مواردی که زن به دنبال نفقه است باید به قانون ثابت کند که عدم تمکین نکرده است و ناشزه نبوده است. تمکین به دو نوع خاص و عام تقسیم بندی می شود که موظف است هم به تمکین خاص و هم به تمکین عام عمل کند. محل سکونت، روابط جنسی و هر درخواست دیگری که مرد داشته باشد، زن موظف است که آن ها را انجام دهد و در صورت انجام ندادن این کارها، زن عدم تمکین کرده است و این کار به ضرر زن تمام می شود.

امتیاز دهید
در facebook به اشتراک بگذارید
فیس بوک
در twitter به اشتراک بگذارید
توییتر
در linkedin به اشتراک بگذارید
لینکدین
در whatsapp به اشتراک بگذارید
واتس آپ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر